Бедствено положение е обявено в Рудозем заради преливане на реките Елховска

...
Бедствено положение е обявено в Рудозем заради преливане на реките Елховска
Коментари Харесай

Бедствено положение е обявено в няколко общини в страната

Бедствено състояние е оповестено в Рудозем заради преливане на реките Елховска и Чепинска. Това заяви кметът на обитаемото място Румен Пехливанов, представен от БНР. Има залети улици и здания.

" Снощи от 1 часа съм оповестил бедствени състояние по отношение на това, че започнаха да преливат реките, да излизат от коритата, с изключение на Елховска и Чепинска. Имаше много прекъсвания на тока, тръгвания, в един миг в 1 часа напълно спря токът. За благополучие нямаме потърпевши хора, евакуирани нямаме. Имахме няколко останали на път поради затворени пътища, свлачища, имаме един паднал мост, няколко наводнени трафопоста и сега отводняваме там, където е допустимо. Добрата вест е, че спря дъждът. ", сподели той.

Залята е била и основната улица, само че реките към този момент са започнали да се оттичат, добавя news.bg.

Язовир " Пловдивци " прелива поради дъждовете. Според него информациите за скъсана язовирна стена са погрешни. Няма и евакуирани хора.

" Имаше едно предизвестие към хората, което отправихме по отношение на това, че е допустима евакуация, да имат подготвеност, само че такава не се наложи. Хората още веднъж ги уведомихме и те се прибраха по домовете. До нас също доближиха такива клюки, тук се популяризират погрешни изказвания, че се е скъсала язовирната стена, нещо, което не е правилно. Огромно количество превалявания, това е повода за излизане на реките от коритата. "

По-рано наша слушателка от Рудозем, описа, че дружно с други поданици на Рудозем се е евакуирала в Смилян.

Над 10 обитаеми места в Смолянско са без ток заради повреди. Кметът на Смилян Чавдар Червенков, че в обитаемото място има залети улици от придошлата река и че се е наложило да бъдат премествани коли.

Припомняме, че през вчерашния ден късно вечерт бе оповестено бедствено състояние и в община Неделино. Нивото на речното корито на река Неделинска е преляло на няколко места. Добрата вест за Неделино, е че дъждът е спрял в 3 часа.

Усложнена е обстановката и в община Девин. През нощта река Въча на няколко места излезе от корито си. Спряно е придвижването по пътя Девин -Кричим за придвижване на товарни коли, сподели зам.-областният шеф Андрей Кадишев. Републиканският път е подкопан на входа на града в региона пункт Девин от придошлата река Въча и е рисков за преминаващи моторни транспортни средства. Движението се контролира от полиция. Заради излизането от коритото на Въча, придвижването е спряно в кв. Настан и сред Тешел и с. Грохотно. В този час екип на общината тръгва на обход, посочи кметът на Девин Здравко Иванов.

Движението по пътя Смолян-Чепеларе при км 80 е в двете посоки в едната лента заради паднали огромни дървета. Доста обитаеми места в региона са без ток. Без ток и без път са боринските села Ягодина, Буйново и Кожаре, сподели кметът на Ягодина Митко Сакалев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР